Los Angeles Airport - vervoer vliegveld naar centrum, FlyAway, taxi (2023)

LET OP: Alle Nederlanders en Belgen die de Verenigde Staten willen bezoeken moeten voor vertrek een ESTA aanvragen. Reistoestemming regelen is uw eigen verantwoordelijkheid, dit kan eenvoudig, snel en betrouwbaar via VisumBuitenland.nl. Het is goedkoper via de Amerikaanse overheid, maar dan kunt u alleen met creditcard en PayPal betalen en ontvangt u geen Nederlandstalige ondersteuning. Nu ESTA aanvragen!

Het vliegveld is na Hartsfield-Jackson Atlanta Airport het drukste vliegveld van de Verenigde Staten (88 miljoen passagiers in 2019) en een van de grootste luchthavens ter wereld. De luchthaven is een hub voor Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines en Alaska Airlines. Een leuke plek net buiten het vliegveld is In-N-Out Burger, hier heeft u een prachtig uitzicht op twee van de vier landingsbanen en kunt u tevens genieten van een echte Amerikaanse hamburger. U bereikt het hamburgerrestaurant met de gratis shuttle bus naar The Parking Spot Sepulveda Blvd.

Los Angeles Airport is het grootste vliegveld, maar niet het enige vliegveld in de regio. U kunt ook vliegen naar Hollywood Burbank Airport (6,0 miljoen passagiers in 2019) en Long Beach Airport (3,6 miljoen passagiers in 2019) in Los Angeles County, John Wayne Airport (10,6 miljoen passagiers in 2019) in Orange County en Ontario International Airport (5,6 miljoen passagiers in 2019) in San Bernardino County.

Waar ligt Los Angeles Airport?

Los Angeles Airport ligt in het zuidwesten van de stad Los Angeles, ten zuiden van Beverly Hills, Hollywood, Santa Monica en Venice. Twee snelwegen in de buurt van het vliegveld zijn Interstate 405 en Interstate 105.

Hoeveel terminals heeft Los Angeles Airport?

De luchthaven heeft de beschikking over negen terminals in een U-vorm, dit zijn achtereenvolgens Tom Bradley International Terminal (TBIT), T1, T2, T3, T4, T5, T6, T7 en T8. In het midden van de terminals bevinden zich parkeergarages van het vliegveld, de verkeerstoren (LAX Control Tower) en het iconische gebouw The Theme Building. De gratis shuttle bussen Airline Connections verbinden de terminals met elkaar, de bushaltes vindt u op Lower/Arrivals Level. Overigens heeft Los Angeles Airport nog een extra terminal (Gates 60A-I) genaamd American Eagle Regional Terminal of Eagle’s Nest. Deze remote terminal is bereikbaar per shuttle bus via Terminal 6.

(Video) Shuttle to LAX for less than $10: The LAX FlyAway Bus Guide

AUTO HUREN – Wilt u een auto huren op Los Angeles Airport? Bekijk dan snel de mogelijkheden, vergelijk de prijzen en boek een goedkope huurauto voor uw vakantie in de Verenigde Staten. Bespaar tijd en geld!

Wat is de afstand van Los Angeles Airport naar het centrum van Los Angeles, Hollywood, Venice en Santa Monica?

Los Angeles is een grote en drukke stad met niet een centrum, maar meerdere centra. De afstand van de luchthaven naar zowel Downtown Los Angeles (Grand Park) als Hollywood (Hollywood Blvd / Vine St) is 30 kilometer. U moet rekening houden met een reistijd van minimaal 40 minuten. Venice Beach en Santa Monica zijn met de auto in 15 tot 20 minuten bereikbaar. Hollywood en Venice bevinden zich in Los Angeles, Santa Monica is een stad op zichzelf.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Los Angeles Airport?

  • KLM
  • American Airlines
  • Delta Air Lines
  • Alaska Airlines
  • United Airlines

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Los Angeles Airport.Bent u op zoek naar vliegtickets naar Los Angeles? Vergelijkt u dan op Vliegtickets.nlen Expedia.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen. Boek een directe vlucht via KLM!

Hoe komt u van Los Angeles Airport in Los Angeles, Hollywood, Venice, Santa Monica, Long Beach en San Fernando Valley?

ALGEMENE INFO: Met het openbaar vervoer van en naar Los Angeles Airport reizen is goedkoop, maar het duurt over het algemeen erg lang, omdat u een keer of vaker moet overstappen. Als u sneller op plaats van bestemming wilt komen, kunt u beter kiezen voor de bus service LAX FlyAway of een luchthaventaxi.

Openbaar vervoer – Bus en metro (Los Angeles en Hollywood)

Er zijn veel manieren om met het openbaar vervoer in de stad te komen, overstappen is echter noodzakelijk. U kunt kiezen voor de bus vanaf LAX City Bus Transit Center of de Metro Rail vanaf Aviation / LAX Station. Beide locaties zijn bereikbaar met gratis shuttle bussen die zeer regelmatig vertrekken vanaf alle terminals (Lower/Arrivals Level). Lot South / LAX City Bus Center Shuttle rijdt van het vliegveld naar LAX City Bus Transit Center aan 96th Street, Metro C Line Shuttlenaar metrostation Aviation / LAX. Op LAX City Bus Transit Center kunt u verschillende bussen nemen in de richting van Downtown Los Angeles, maar u moet altijd overstappen op een andere bus om daadwerkelijk in het centrum te komen. Op Aviation / LAX Station kunt u verder reizen met Metro C Line (Green) naar 7th Street / Metro Center Station in het Financial District van Los Angeles, u moet dan nog wel overstappen op Metro A Line (Blue) in Willowbrook. De totale reistijd met het openbaar vervoer per bus of metro / lightrail is ongeveer 1 uur en 15 minuten.

(Video) Flyaway Bus Stop at Los Angeles Airport

De prijs voor enkele reis is $ 1,75, een dagkaart kost $ 7,00. Tickets zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur en ticketautomaten op de stations. Als u enkele dagen of langer in Los Angeles verblijft is het handiger om een TAP card te kopen die u kunt opladen met geld of u kiest voor de TAP LA app. Meer info vindt u hier, Public Transportation Los Angeles Airport en website LA Metro. Het Metro Rail netwerk in Los Angeles bestaat uit zes metrolijnen: A Line (Blue), B Line (Red), C Line (Green), D Line (Purple), E Line (Expo), L Line (Gold). In 2022 wordt K Line (Crenshaw/LAX) geopend en twee nieuwe metrostations in de buurt van Los Angeles Airport in gebruik genomen, al staat de opening van Aviation/Century (2023) en Aviation/96th Street (2024) later gepland. Beide stations krijgen een verbinding met C Line en K Line. In 2024 wordt Aviation/96th Street verbonden met de terminals van de luchthaven door de nieuwe LAX people mover.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Los Angeles, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Openbaar vervoer – Bus (Venice en Santa Monica)

Wilt u naar Venice of Santa Monica, dan kunt u Big Blue Bus Route 3 nemen in de richting van Downtown Santa Monica. De bus vertrekt gemiddeld iedere 15 minuten vanaf LAX City Bus Transit Center (Lot South / LAX City Bus Center Shuttle). De eerste bus vertrekt rond 05.00 uur in de ochtend en de laatste rond 23.00 uur ’s avonds. Een busrit kost slechts $ 1,25, tickets zijn te koop bij de buschauffeur. Het is echter makkelijker om gebruik te maken van een TAP card of de TAP LA app. De reistijd naar Downtown Santa Monica (Arizona Ave & 5th St) bedraagt 30 minuten vanaf LAX City Bus Transit Center. De reistijd naar Lincoln NB & Venice NS is ongeveer 20 minuten. Vanaf hier is het ongeveer 25 minuten lopen naar Venice Beach. U kunt er ook voor kiezen om vanaf hier LA Metro bus lijn 33 of LA Metro bus lijn 733 in de richting van Venice te pakken. In beide gevallen kunt u voor Venice Beach uitstappen bij bushalte Main/Grand. Voor deze bus betaalt u $ 1,75 bovenop de eerder betaalde $ 1,25. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling Big Blue Bus Route 3.

Bus vervoer – FlyAway (Los Angeles, Hollywood, Long Beach en San Fernando Valley)

Het is sneller en gemakkelijker om te kiezen voor FlyAway als u naar Downtown Los Angeles wilt. Vanaf de luchthaven rijdt een directe shuttle bus naar Union Station (Patsaouras Transit Plaza). Union Station is het grootste treinstation van Los Angeles dicht bij het centrum van de stad, Little Tokyo en Chinatown. De FlyAway shuttle bus brengt u in 30 tot 45 minuten naar Union Station. De bus rijdt iedere 30 minuten tussen 05.00 uur en 01.00 uur en iedere 60 minuten tussen 01.00 uur en 05.00 uur. FlyAway shuttle bussen vertrekken vanaf Lower/Arrivals Level buiten iedere terminal, u kunt de borden LAX FlyAway volgen. De prijs voor een enkele reis is $ 9,75, u kunt tickets kopen met uw pinpas of creditcard, of u maakt gebruik van een TAP card of de TAP LA app. LAX FlyAway brengt reizigers ieder uur rechtstreeks van en naar Hollywood, de prijs is $ 8,00 voor een enkele reis. De eerste bus vanaf Hollywood FlyAway Bus Stop vertrekt om 05.15 uur, de laatste bus vanaf Los Angeles Airport om 22.15 uur. Twee andere bestemmingen zijn ook bereikbaar met FlyAway, namelijk Long Beach en Van Nuys (San Fernando Valley). Meer info vindt u hier, website en dienstregeling LAX FlyAway.

Er rijden ook rechtstreekse bussen van Los Angeles Airport naar bestemmingen zoals Disneyland Anaheim, Oxnard, Ventura en Santa Barbara, de mogelijkheden kunt u hier bekijken: Scheduled Buses LAX.

(Video) LAX FlyAway 🚌 Honest Review

Hoeveel kost een taxi van en naar Los Angeles, Hollywood, Venice en Santa Monica?

Een taxi van Los Angeles Airport naar Downtown Los Angeles of Hollywood kost u $ 70, bij normale verkeersdrukte. De reistijd bedraagt 30 tot 45 minuten, hoe drukker hoe hoger de kosten. Een taxirit naar Venice kost $ 45 en een taxirit naar Santa Monica $ 60. Op het vliegveld zijn drie taxistandplaatsen, een tussen Tom Bradley International Terminal (Terminal B) en Terminal 3, een tussen Terminal 7 en Terminal 8 en een op een groot parkeerterrein nabij Terminal 1. Taxi’s die worden geboekt via Ride Share apps zoals Uber, Lyft en Opoli zijn alleen beschikbaar op parking LAX-it naast Terminal 1. Deze taxistandplaats is lopend bereikbaar en met de gratis LAX-it shuttle service vanaf alle terminals.

TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf Los Angeles Airport via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld). De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar Los Angeles Airport.

Los Angeles Airport - vervoer vliegveld naar centrum, FlyAway, taxi (1)

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Los Angeles Airport?

Op het vliegveld kunt u een auto huren van Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Fox, Hertz, National, Thrifty, Zipcar en Sixt. De kantoren en huurauto’s bevinden zich iets en oosten van de luchthaven. De autoverhuur bedrijven bereikt u met de gratis shuttle bus service, volg de paarse ‘Rental Car Shuttles’ borden om de bushaltes te bereiken. Via EasyTerra Autohuur kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op Los Angeles Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in Los Angeles?

Bekijk alle goede hotels in Los Angeles, vergelijk de prijzen en reserveer eenvoudig een mooi hotel in de stad of omgeving.

(Video) LAX Airport to Union Station | LAX Airport 2019

Wilt u voor vertrek al US dollarsin uw bezit hebben?

Dit regelt u gemakkelijk en veilig viaGWK Travelex.Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Los Angeles, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Los Angeles Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Los Angeles Airport en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

(Video) Tom Bradley International Terminal Arrivals - LAX Los Angeles International Airport

FAQs

Are taxis available at LAX airport? ›

There are a variety of Taxi services that operate to and from LAX. Arriving via Taxi: Taxis may drop passengers off at their terminals on the Upper/Departures Level.

How much is an uber from LAX to Downtown LA? ›

LAX to downtown (and vice versa) is the only flat rate, at $46.50, set by the board of commissioners.

How do I get from Los Angeles airport to the city? ›

You can either take a bus or the metro from Los Angeles International (LAX) Airport to downtown LA. The FlyAway bus is the most convenient option and is available 24/7. A one-way ticket costs €8.70 ($9.75 USD) and the journey takes around 35 minutes in light traffic.

How much does a shuttle to LAX cost? ›

The cost of a one-way ticket is $9.75 USD (€8.70) and the journey shouldn't take longer than 35 minutes, in light traffic. There is a waiting time of up to 35 minutes for the FlyAway shuttle. The FlyAway shuttle is available 24/7 from Los Angeles (LAX) Airport.

How easy is it to get a taxi at LAX? ›

Los Angeles International Airport (LAX) taxis are available 24/7 at every terminal and can be easily found at the airport taxi ranks, outside of the arrivals exit doors.

How do you call a taxi in Los Angeles? ›

By Phone. Los Angeles Yellow Cab offers fast, friendly phone service by calling (424) 222-2222. As always, our dispatchers will work to get you a cab as quickly as possible.

Is it cheaper to take a taxi or Uber in LA? ›

How much do Uber and Lyft cost? Traveling by Uber or Lyft in Los Angeles costs about half of what it might cost you to take a taxi for a similar trip. The difference in price between choosing a ride-share app versus taking a taxi is the primary reason that Uber and Lyft have been so successful.

Is taxi cheaper than Uber LA? ›

To be honest, some Uber fares can be cheaper than cab-hailing on the street. However, if you contact a reputable cab company, such as Taxi Latino, you will get a cheaper price compared to Uber. The price goes according to several factors and that's why we make a fair price for your ride.

Is it better to Uber or taxi from LAX? ›

Taxi is easier because they're right outside baggage claim and you can hop in and go. Flat rate to downtown is $50. Uber you'll have to go to the upper level waiting area and wait your turn...so depending on when you arrive and how busy it is, you could have an 8 minute wait or a 48 minute wait.

Where does FlyAway pick up at LAX? ›

The FlyAway®ticket kiosk is on the south end of the plaza near Bus Bay 1. Passenger Drop Off/Pick Up: Passengers entering the Metro parking structure from Vignes Street should turn right on Level P-1 and enter the passenger pick up and drop off area on the right.

Can Uber pick you up at LAX? ›

When you're ready open the Uber app to request a ride to your destination. Choose the LAX airport transportation option that suits your group and luggage needs. For curbside pickups at LAX, select UberBlack, UberBlack SUV, or Lux. For UberX, XL, Comfort, Select, or Pool, walk or shuttle to LAX-it.

How far is LAX from City? ›

LAX is located in the Westchester neighborhood of Los Angeles, 18 miles (30 km) southwest of Downtown Los Angeles, with the commercial and residential areas of Westchester to the north, the city of El Segundo to the south and the city of Inglewood to the east.

Is LAX shuttle free? ›

From Aviation/LAX Station, take the Lot G shuttle bus to airport terminals. The shuttle is free with valid proof of transit. Aviation/LAX Station is also served by numerous other bus lines, including Culver CityBus, Beach Cities Transit (Redondo Beach), and Big Blue Bus (Santa Monica).

How early should I get to LAX? ›

Passengers should arrive at LAX two hours before a domestic flight departure and three hours before an international flight departure.

Can LYFT pick up at LAX? ›

Lyft at LAX: Pickups

The pickup zone for Lyft at LAX is near Terminal 1. The actual lot in which you will meet your driver is called LAX-it (Said as LA Exit), and it has bold green signs to match the green shuttle buses. You can walk over to the pickup location with your luggage or catch the LAX-IT Shuttle to the lot.

Is Uber in Los Angeles? ›

Complete your plans today by reserving a ride with Uber in Los Angeles. Request a ride up to 30 days in advance, at any time and on any day of the year.

How do you get from the airport to Hollywood? ›

Summary: From the lower level, take Shuttle G to the Metro Rail Greenline Shuttle, then to the Greenline Station. Transfer to t Harbor Transitway and take a bus to 7th Street Metro Center. From there, take the Red Line train to Hollywood. See the Metro Trip Planner for details.

Can uber black pick up curbside at LAX? ›

Unlike Uber or Lyft, the black car service is still permitted to pick passengers up from any terminal at the curb.

Do you tip taxi drivers in LA? ›

Do I need to tip my driver when travelling in a LA cab? Yes, it is customary to give your LA taxi driver a 15% to 20% tip.

Do taxis in LA take cash? ›

After riding, you can pay through your phone app or with cash, up to you.

Is there a taxi app for LA? ›

Curb is the #1 Taxi App in the US that connects you to over 50,000 taxis with the tap of a button. Easily request and contactlessly pay for rides in 65 U.S. cities, including New York City, Boston, Philadelphia, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Miami and Washington, DC.

Do taxis at LAX take credit cards? ›

All LA taxis should accept payments by credit card, however, an extra fee may be applied. It is customary to tip your taxi driver around 15% to 20%.

Can LYFT pick up at LAX? ›

Lyft at LAX: Pickups

The pickup zone for Lyft at LAX is near Terminal 1. The actual lot in which you will meet your driver is called LAX-it (Said as LA Exit), and it has bold green signs to match the green shuttle buses. You can walk over to the pickup location with your luggage or catch the LAX-IT Shuttle to the lot.

Can uber black pick up curbside at LAX? ›

Pickup at LAX Airport

For curbside pickups at LAX, select UberBlack, UberBlack SUV, or Lux. For UberX, XL, Comfort, Select, or Pool, walk or shuttle to LAX-it. Look for LAX-it signage in the terminal to identify where shuttles are available.

Is Uber in Los Angeles? ›

Complete your plans today by reserving a ride with Uber in Los Angeles. Request a ride up to 30 days in advance, at any time and on any day of the year.

How do I pay my taxi card? ›

Most mobile card machines come with two ways to pay: contactless or chip and PIN, and there are just a couple of differences between the two.
  1. Chip and PIN. Your ride will have to physically insert their credit or debit card and enter their four-digit PIN code. ...
  2. Contactless.
2 Oct 2019

Do taxis in LA take cash? ›

After riding, you can pay through your phone app or with cash, up to you.

Is there a taxi app for LA? ›

Curb is the #1 Taxi App in the US that connects you to over 50,000 taxis with the tap of a button. Easily request and contactlessly pay for rides in 65 U.S. cities, including New York City, Boston, Philadelphia, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Miami and Washington, DC.

Is Uber or Lyft cheaper? ›

There are some key differences between Uber and Lyft. Uber can be less expensive than Lyft for the average journey—research suggests that Uber is the cheaper company, with the average trip costing $20 compared with the $27 you would spend for an average Lyft trip.

Are there taxis waiting at LAX? ›

There are many taxi's waiting to assist you at the LAX-it lot. A limited number of taxi's can also be found at these two locations inside the Central Terminal Area: Inside Parking Structure 3 between Tom Bradley International Terminal and Terminal 3 – for those passengers arriving at those two terminals.

How hard is it to get an Uber at LAX? ›

Can You Get an Uber at LAX? Yes, you can book an Uber at Los Angeles International Airport. However, unlike in other airports, you can't book an Uber outside your terminal. Instead, you have to go to a designated pickup spot, called LAX-it, for taxi pickups or to order a rideshare service.

Is it cheaper to Uber or taxi from LAX? ›

In Los Angeles, a taxi costs $2.85 for the first 1/9 of a mile, 30 cents for each additional 1/9 mile, and 30 cents for every 37 seconds of wait time. UberX, however, charges no base fare, 28 cents per minute, and 80 cents per mile. (There's a booking fee of $2.30.)

Do you tip Uber drivers? ›

At the end of your trip, you'll be prompted to rate your driver. Once you provide a rating, you'll be given the option to add a tip. You are free to tip and drivers are free to accept tips at any time. Giving cash directly to your driver is always an option.

Why is Uber not allowed at airports? ›

The reason for the strict rules is that taxi and limo drivers must have city licenses or permits and pay fees for each pickup. Airports are one of their most profitable locations, and they've fought hard in many cities to keep Uber and Lyft out by staging protests and lobbying city and state officials.

How do I pick up Uber at LAX? ›

How Does LAX Uber Pickup Work? Once upon a time, when you arrived at the airport you could get a ride just immediately upon getting your luggage. Today to pick up your ride, you have to go to a designated staging area called LAX-it lot, located right next to Terminal 1. From there, you can then call your Uber.

How much do Ubers cost in LA? ›

An example of Uber rates in Los Angeles
Cost Per MileMinimum Fare
Uber Comfort$0.92$10
Uber XL$1.61$9
Uber Select$1.90$12
Uber Black$2.92$15.75
2 more rows
31 Jan 2022

Does Uber charge per person? ›

3. Does Uber Charge per Person? When calculating the final cost of the trip, Uber does not consider the number of passengers in the vehicle, nor does it charge the price per person.

Videos

1. LAX FlyAway Buses
(Pacific Islands Travel Shop)
2. Getting to LAX (Los Angeles Airport) by Metro & LAXGreen Line G shuttle bus | Delta | Ambient sounds
(uc turista)
3. LAX Flyaway pickup
(Salesforce)
4. Los Angeles (LA) | LAX Airport – International Arrival and Ground Transport Info | Episode# 1
(Hipfig Travel-Channel)
5. LAX to Hollywood on Union Station Flyaway bus and Red Line 2011-10-08
(backpacktrot)
6. Get from LAX to DTLA/Staples Center for $2.50 via Public Transportation
(California Driver)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 03/13/2023

Views: 6193

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.